horc.dk

Små og hurtige nyheder

Uncategorized

Klassisk dansk mad

De fleste har nok en ret eller to som springer i tankerne, når de tænker på det danske køkken, og som de kan mindes at have fået i deres barndom. Hvad man forbinder med dansk mad kan variere alt efter, hvor i landet mande befinder sig, og hvilken aldersgruppe man tilhører. Dog kan de fleste nok blive enige om, at madvarer som rugbrød, kartofler og frikadeller hører til i de fleste danske køkkener.  Nedenfor kan du læse mere om den danske madkultur og de klassiske danske retter. 

En lækker frokost 

Smørrebrød af en af de helt klassiske frokostspecialiteter i Danmark. Man vil typisk kunne finde smørrebrød på frokost restauranter rundt omkring i hele Danmark. Det er derfor nemt at finde et spisested, der serverer smørrebrød. Denne specialitet består af en skive brød, der er belagt med rigeligt med pålæg. Smørrebrød fås i et hav af varianter og det er i princippet kun fantasien, der sætter grænser for de mulige varianter af smørrebrød, der findes. Det er helt sikkert muligt for alle at få et stykke smørrebrød som vil falde i deres smag.

Den danske madkultur

De traditionelle danske retter bærer ofte præg af at Danmark er et gammelt landbrugssamfund med et koldt klima. Meget af det traditionelle danske mad er tunge retter, der indeholder kartofler, kød og grøntsager. De fleste af de klassiske retter mætter derfor en meget. Der findes et hav af spisesteder, der serverer dansk mad og du har derfor rig mulighed for at få serveret de danske retter, når du tager ud at spise.

Tager du ud på en af de mange danske spisesteder, der serverer klassiske retter vil du kunne vælge i mellem et hav af retter som stegt flæsk, hakkebøf og frikadeller. Uanset hvilken ret du vælger så vil du helt sikkert ikke gå sulten i seng, hvis du bestiller en af de klassiske danske retter.