horc.dk

Små og hurtige nyheder

Uncategorized

Få hjælp til at håndtere stress

”Jeg er så stresset” er en vending som mange af os bruger lidt i flæng, når vi har travlt på vores arbejde. Men for de fleste af os, er den stress vi oplever i vores arbejde ikke skadelig, men nærmere et løft i en kort periode, som hjælper os med at fokusere og være effektive.

Men når stress bliver vedvarende og ikke forsvinder igen, så er det en belastning af din krop, der kan føre til sygdom. Det kan være at du har oplevet, at din hukommelse ikke rigtig virker, eller at du pludselig ikke længere kan sætte ord sammen til en sætning. Stress kan manifestere sig på mange måder. Men det vigtige er, at du får hjælp til at håndtere den, for når du bliver ramt af kronisk stress, så er det ikke længere noget, der kan fikses med en ferie.

Brug for professionel hjælp

Hvis du bliver ramt af kronisk stress, så er det tit nødvendigt at få professionel hjælp som f.eks. på en psykologklinik. Det kan nemlig være svært selv at finde årsagen til, hvorfor du er ramt af stress. Der kan være mange forskellige ting i dit liv, der kan være medvirkende til, at du ikke føler, at du kan levet op til de krav, der bliver stillet af dig selv og din omverden, hvilket kan føre til stress. Her kan samtaler med en professionel, hjælpe dig med at redde trådende ud.

Symptomer på stress

Der er en række indikatorer for stress, både fysiske og psykiske. Hvis du f.eks. tit får hovedpine, hjertebanken, svedeture eller andre fysiske ubehag, kan det være en indikator. Det samme gælder for træthed, søvnproblemer, uforklarlig angst, koncentrationsbesvær.

Hvis du generelt har mistet al glæden ved f.eks. at gå på arbejde og ikke længere føler nogen form for engagement, så kan det være værd at overveje, om du måske er blevet ramt af stress.