horc.dk

Små og hurtige nyheder

Uncategorized

Alt du skal vide, hvis du overvejer en Cavalier King Charles Spaniel som familiehund

Leder du efter den perfekte familiehund? I så fald kan en Cavalier King Charles Spaniel være en oplagt hund. Denne er nemlig gennem flere hundrede år blevet avlet til at være en god selskabshund. Dette ses tydeligt på dens loyalitet og sociale væsen. Med en Cavalier King Charles Spaniel får du en hund, der følger dig over alt, og som gerne vil nyde dit selskab. Det er en hund, der er meget omstillingsparat, så den eksempelvis kan tages med på familieferie i sommerhus. Det er også en hund, der er lynhurtig til at opfange rutiner. Den får derfor ofte sine egne vaner, der ligger i forlængelse af dine. Det an fx være, at den ligger sig det samme sted hver aften, når det er ved at være tid til, at du sætter dig i sofaen. Se mere om racen her: cavalier-king-charles-spaniel.dk/

En aktiv hund

En Cavalier King Charles Spaniel er en aktiv hund, der kræver, at den motioneres og stimuleres. Det er derfor vigtigt at være parat på dette, når man anskaffer sig denne race. Den er ofte kendetegnet ved at have et jagtinstinkt. Det kan både være sjovt i leg, men det kræver også en del træning, så den ikke slår hovedet fra og kun løber på instinkter. Dette er noget der skal arbejdes med allerede fra hvalpestadiet, hvor den eksempelvis forsøger at fange fugle for derefter at spise dem.

Lille, sød og kælen hund

Cavalier King Charles Spaniel er ikke en særlig stor hund. Den måler typisk 31-33 cm i skulderhøjde og vejer typisk 5,9-8,2 kg. Det er derfor ikke en hund, der kræver så meget plads i forhold til hundekurv, hundebur i bil osv. Det er en meget kælen hund, som du kan have liggende i skødet, når du sidder i lænestolen og slapper af.

Racen er kendt for at være god med børn og andre dyr. Den elsker selskab og er meget accepterende over for andre væsener. Til gengæld er den typisk ikke så god til at være alene hjemme i længere tid af gangen. Den kan blive utryg og derved tillære sig en destruktiv adfærd, hvis den lades alene hjemme i for lang tid af gangen. Den har brug for tryghed i at være nær sin ejer. Til gengæld er det en meget lydig hund, der vil gøre alt i verden for at gøre sin ejer tilfreds – og modtage velfortjent ros.