horc.dk

Små og hurtige nyheder

Uncategorized

Alt du skal vide om smukke egetræsborde

Du er med garanti stødt på de populære plankeborde i mange hjem. Det er forståeligt, for de er virkelig flotte. Og det er sikkert og vist, at det allermest populære plankebord er et egetræsbord. Læs med her for at få mere at vide om egetræsbordet. Du kan også klikke her for endnu mere brugbar og kompetent information.

Egetræ har mange egenskaber  

Egetræ er så sandelig en af de mest populære træsorter på markedet, og det er der altså rigtig god grund til. Egetræsborde har mange gode egenskaber, som skaber en lang række fordele. Rigtig mange forskellige slags møbler laves i egetræ, fordi den lyse, fine og gyldenbrune farve er temmelig iøjnefaldende. Derudover er åretegningerne i egetræ også virkelig tydelige i forhold til andre slags træsorter. Det skaber et helt unik look hos hvert enkelt egetræsbord. Derudover er egetræ meget robust. Det har en hårdhed på 69 MPa, hvilket er ret højt. Det betyder at egetræsbordet kan holde til lidt af hvert. Du behøver derfor ikke være bange for at komme til at beskadige dit fine egetræsbord.

Et egetræsbord holder i mange år   

Det kan ikke undgås, at et plankebord bliver gammelt og slidt med tiden. Det gør alle møbler, så selvfølgelig gør egetræsbordet også. Det er dog alligevel fordelagtigt at købe et bord i træ. Plankeborde er typisk massive og robuste og kan derfor holde år efter år. Selvom plankerne vil komme til at give sig med tiden, vil skader, ridser og skrammer på træet kun gøre træet endnu mere hyggeligt og skabe en historie i sig selv. En af fordelene ved et egetræsbord er dog, at træet er meget hårdt sammenlignet med andre træsorter. Egetræet får derfor ikke ret nemt ridser og skrammer. Dermed er et egetræsbord oplagt til en familie, der nemt kan komme til at beskadige spisebordet ved en fejl. Det er helt normalt, at egetræsborde kan give sig. Det er det samme, der kan observeres ved træhuse. Dette er dog klart bare en stor del af charmen ved at eje et plankebord.