horc.dk

Små og hurtige nyheder

Hverdag

Sådan her vidste du ikke at du kunne bruge din sengerand

Når du køber en sengerand, er der et hav af muligheder. En sengerand skal være lavet af et skønt og blødt materiale, som ser dejligt ud. Når du køber sengerand, kan du ligeså godt vælge en af god kvalitet, og som er dejlig og vamset med skum eller andet blødt fyld. Du kan først og fremmest bruge din sengerand til at sikre babys sikkerhed i tremmesengen. Hvis dit barn vender og drejer sig om natten, kan det gør ondt at støde ind i den hårde sengekant. Sengeranden sikrer også, at arme og ben ikke stritter ud af tremmerne og beskytter dit barn imod træk. Du kan også tage sengeranden ud af sengen, og bruge den som en dejlig pude som rygstøtte i sofaen, eller til at hvile hovedet på under middagsluren.

Sjov med din sengerand

Sengeranden er først og fremmest praktisk, men den skaber også tryghed for dit barn. Børn kan godt lide huleagtige omgivelser, der giver tryghed. Hvis du får lyst til at gå helt i barndom, kan sengeranden bruges til at bygge en hyggelig og blød hule i tremmesengen. Det er sjovt for dit barn at lege med sine ting – også dem som egentligt har et praktisk formål. Når barnet blive større, og ikke længere har brug for din sengerand kan det vel heller ikke udelukkes, at den kan bruges til en frisk pudekamp. Den er blød og bøjelig, så der skulle ikke være risiko for de store skader, hvis man drager i kamp med en sengerand i hånden.

Sengerand og taktil sans

Du skal vælge nogle farver, som du kan lide, og som gør dit barn glad. Det er vigtigt, at stimulere dit barn med dejlige sanseoplevelser lige fra begyndelsen af livet. Det er også derfor, din sengerand skal være lavet af dejlige og bløde materialer, som barnet kan lide at røre ved. Det stimulerer den taktile sans, som er vores evne til og glæde ved at røre ved ting. Børn lærer især ved at røre ting, og mange af os kan godt huske det fra vores egen barndom eller børn vi kender. Hvis du har noget i hånden, som et barn gerne vil se, siger barnet ofte “må jeg se den der”, og mener i virkeligheden “må jeg røre”. Derfor er det vigtigt, at din sengerand ikke bare er dejlig at se på, men også rar at røre ved.