horc.dk

Små og hurtige nyheder

Mode

Guide: Vælg den rigtige skjorte

Det lyder meget simpelt, men det er faktisk ikke helt så ligetil at vælge rigtige skjorter til mænd. Når vi møder nye mennesker, er det første vi gør – bevidst eller ubevidst – at kigge på deres tøj. Vi har en række kulturelle og sociale koder der hurtigt afgør, hvad vi synes om et andet menneske. En af de ting vi vurderer andre mennesker ud fra er, hvilket tøj de bærer. Derfor er det vigtigt, at vi klæder os, som vi gerne vil have, at andre mennesker ser os. Skjorter til mænd kommer i alle tænkelige former, farver og kvaliteter. Det store udbud er skønt, men det er også med til at gøre det svært at vælge rigtigt.

Skjorter til mænd i forskellige farver

I forbindelse med jobsamtaler, dates eller middage er det vigtigt, at have den rigtige skjorte på. Det er de færreste uden for underholdningsbranchen, der vil bære en hawaii-skjorte til en jobsamtale. Det er også sjældent, at du vil se en lyseblå skjorte med dertilhørende slips til en sommerfest på stranden. Begge skjorter er gode, men de er gode til hver deres ting på hver deres tidspunkt. Derfor er det vigtigt, at man bruger god tid på at udvælge de rigtige skjorter til mænd. – Uanset om man er manden selv, eller om der er tale om en gave. Først og fremmest skal du overveje, hvilken farve du leder efter. De klassiske farver på kontoret eller i formelle sammenhænge er offwhite, lysegrå og lyseblå. Du kan dog vælge at peppe din stil lidt op med en lys grøn eller orange. Nogle vælger også rosa, som fungerer rigtigt godt, selvom man ikke umiddelbart forbinder det med skjorter til mænd.

Mønstre på skjorter til mænd

Du skal også overveje, om de skjorter til mænd du søger skal have et mønster – og i så fald hvilket. En klassiker er striber, og indenfor hipster-moden er den klassiske ternede skovmandsskjorte vejen frem. Skjorter til mænd har også forskellige faconer, og her er flere ting at tage højde for. Du skal overveje, hvilken halsudskæring du foretrækker, og om du er slimfit eller fitted body. De fleste mænd er til små flipper, men nogle kan godt lide at give deres outfit et twist med store flipper, som vi kender fra 1970’erne. Det giver et mere casual look. Endelig skal du overveje, om du bruger slips, butterfly eller ingen af delene. Det er ikke alle skjorter til mænd, der egner sig til slips eller butterfly. Omvendt er der også skjorter til mænd, der ikke rigtigt fungerer uden. Det svenske firma Stenstrøm har designet skjorter af høj kvalitet til alle sammenhænge. Her er skjorter til mænd, uanset om man leder efter denim, striber eller den klassiske hvide bomuldsskjorte.