horc.dk

Små og hurtige nyheder

Hverdag

Lad en tandlæge undersøge din tandskade

Sommeren er over os, og de varme dage og lange nætter er for alvor med til at trække folk ud i den friske luft. Solens varme stråler er med til at gøre os danskere meget mere aktive end vi er resten af året, og dette kan ses på flere måder. For eksempel gør de forøgede dagslængder og det gode vejr at mange begynder at dyrke mere motion udenfor.

Især løb og mountainbike er populære sommeraktiviteter blandt danskerne. Disse aktiviteter er dog desværre også nogle af dem der medfører skader på flere hundrede danskere hvert år. Hvis man styrter mens man kører mountainbike kan man for eksempel risikere at pådrage sig en eller flere tandskader. En flækket tand eller tandpine er ikke noget man bare skal ignorere, da begge disse slags skader kan risikere at udvikle sig og medføre flere ubehageligheder hvis de forbliver ubehandlet. Heldigvis er en kvalificeret tandlæge generelt i stand til at råde bod på sådanne skader inden det går så vidt.

Får man en tandskade er det vigtigt at gå til tandlægen

Hvis man er så uheldig at miste eller flække en tand er det altid en god ide at få skaden tjekket af en tandlæge, uanset hvad årsagen til skaden er. For det første er det vigtigt at få undersøgt hvor stor skaden er, om den kan risikere at udvikle sig, og om der er nogen skade på de tænder der støder op til den pågældende tand. Når dette er gjort kan en tandlæge hjælpe med at finde en løsning på problemet. Har man mistet en tand er det muligt at lave en tandprotese som falder fuldstændigt i ét med resten af tandsættet. Er tanden flækket er det ligeledes muligt at lave en ”delvis” tandprotese, hvorefter tanden igen er så god som ny. I begge disse tilfælde vil det som regel være umuligt at se forskel på tandprotesen og de naturlige tænder.

Desværre er mange danskere bange for tandlæger, og denne frygt kan for nogle være så slem, at den afholder dem fra at gå til tandlægen og få tjekket deres tænder. En af hovedårsagerne til at mange frygter at gå til tandlægen, er at de er bange for at deres tandlæge ved et uheld kunne komme til at skade deres tænder permanent. Heldigvis er en uddannet tandlæge generelt alt for dygtig til at lave sådanne fejl, så det skal ikke være det der afholder en fra at opretholde et sundt tandsæt uden skader.