horc.dk

Små og hurtige nyheder

Hverdag

Planlæg dagen med piktogrammer for børn med særlige behov

Piktogrammer er simple symboler, vi især kender fra skilte, der skal kommunikere et klart budskab, der er forståeligt for alle. Derfor er det vigtigt, at piktogrammer ikke kan misforstås, eller fortolkes forskelligt. De fleste af os tænker ikke over, hvad det betyder, når vi ser et piktogram af en kvinde i en kjole, vi ved, det betyder dametoilet. Et dødningehovede advarer os instinktivt om, at noget er farligt. Der bruger man dødningehovede med to knogler til at fortælle, at noget er giftigt. Alle mennesker forstår det, uanset om de kan læse eller ej. Det er det helt fantastisk ved piktogrammer. Piktogrammers simplicitet gør, at de er et fantastisk redskab i forbindelse med kommunikation og indlæring for børn med særlige behov. Det kan være børn, der har svært ved at koncentrere sig, eller har svært ved at læse og skrive.

Piktogrammer er sprog

Med piktogrammer skaber man et visuelt sprog, som alle i gruppen kan forstå og samles om. Det giver også børn med særlige behov mulighed for at kommunikere et bestemt budskab, når du vælger et piktogram. Hvis du er sammen med børn, der ikke har et talesprog, og ikke kan skrive, kan det være en stor hjælp, at barnet kan udtrykke sine behov ved hjælp af piktogrammer. Skal en lille pige eksempelvis på toilet, kan du pege på piktogrammet med en kvinde i kjole. Piktogrammer kan også være et sjovt indlæringslegetøj, hvor børn med særlige behov får mulighed for at pjatte og kommunikere og dermed gøres det sjovt at lære nyt.

Gratis piktogrammer

Hos os er det vigtigt, at hjælpe børn med særlige behov. Det er derfor, vi har piktogrammer i vores sortiment, og det er derfor, vi har besluttet, at de skal være gratis for alle. Når du handler hos Magnetz.dk, kan du vælge at modtage de gratis piktogrammer sammen med din bestilling: put blot den ønskede version i kurven sammen med din bestilling, og så følger piktogrammerne med i pakken. Du kan også downloade gratis piktogrammer direkte her på vores hjemmeside. Men hvis du synes det er lettere, sender vi dem gerne sammen med din bestilling. Du tilføjer dem blot til din kurv, og så sørger vi for, at sende dem hjem til dig. Piktogrammerne er kun til privat brug og må ikke sælges videre til tredjepart. Når du køber eller downloader vores piktogrammer accepterer du også betingelserne for brug af vores piktogrammer.

Du kan læse mere om piktogrammer her.