horc.dk

Små og hurtige nyheder

Hverdag

Fødselsdagen

Det var en klar, solrig morgen, og fuglene sang i træerne udenfor. På hendes niårs fødselsdag vågnede Emma op med et stort smil på læben. Hun havde glædet sig til denne dag i ugevis, og nu var den endelig her. Da hun trådte ud af sengen og listede hen mod køkkenet, kunne hun høre lyden af stemmer og latter, der kom fra stuen.

Da hun rundede hjørnet, blev hun mødt af et syn, der fik hendes hjerte til at springe et slag over: stuen var pyntet op med farverige balloner og serpentiner, og på bordet stod en kæmpe kage dekoreret med ni lys og figurer af små dyr. Hendes familie var samlet omkring bordet og råbte i kor: “TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN, EMMA!”

Emma klappede i hænderne af begejstring og løb hen for at kramme sin mor og far. Hendes lillebror, Noah, stod også klar med et kæmpe smil og en hjemmelavet tegning af Emma og ham, der holdt hinanden i hånden. “Den er til dig,” sagde han stolt og rakte tegningen frem.

“Åh, tusind tak, Noah! Den er virkelig flot,” sagde Emma og krammede ham. “Jeg elsker den!”

Efter at have nydt en lækker fødselsdagsmorgenmad med pandekager, frisk frugt og varm kakao, var det tid til at åbne gaverne. Emma satte sig spændt ned og kiggede på de farverige pakker, der lå foran hende. Hendes far rakte hende en lille pakke, og hun åbnede den ivrigt. Indeni lå en smuk halskæde med en lille stjerne, der glimtede i lyset. Der var mange forskellige gavekurve og masser af andre gaver.

“Den er så smuk! Tak, mor og far,” sagde Emma med glæde og gav dem begge et stort kram.

“Hvis du kan lide den, så vent, til du ser den næste gave,” sagde hendes mor med et hemmelighedsfuldt smil og rakte Emma en stor, firkantet pakke.

Emma flåede papiret af, og inden under fandt hun en stor æske med en billedramme. Men det var ikke bare en hvilken som helst billedramme – den var fyldt med billeder fra alle de bedste øjeblikke i hendes liv: hendes første dag i skole, campingturen med familien, hendes bedste veninde Sarahs fødselsdag, og mange flere. Hver eneste billede fik Emma til at smile bredere og bredere.

“Det er så mange gode minder,” sagde Emma rørende, mens hun studerede hver billede nøje. “Jeg elsker jer så meget!”

Da klokken nærmede sig tolv, begyndte Emmas venner at ankomme. Haven var pyntet op med lyskæder og en stor hoppeborg, som Emmas far havde lejet til anledningen. Der var også et langt bord fyldt med snacks, frugt, småkager og selvfølgelig den flotte kage, som Emmas mor havde bagt.

Alle børnene legede og hoppede rundt i hoppeborgen, mens de voksne slappede af og nød solen. Emma følte sig som den heldigste pige i verden, omgivet af sine venner og sin familie. Hun og Sarah, hendes bedste veninde, besluttede sig for at tage en tur i hoppeborgen, og de grinede så meget, at de næsten ikke kunne stå oprejst.

Efter et par timers leg var det tid til at spise kage. Alle børnene samledes omkring bordet, og Emmas far tændte lysene på kagen. Alle sang “Happy Birthday,” og Emma pustede lysene ud i én stor pust, mens hun ønskede, at hendes niende år ville blive det bedste nogensinde.

Efter kagen var der endnu flere overraskelser. Hendes forældre havde arrangeret en skattejagt i haven, og børnene blev opdelt i hold. Emma og Sarah løb rundt, løste gåder og ledte efter skjulte skatte, mens de grinede og skreg af begejstring. Til sidst fandt de den store skattekiste, der var fyldt med slik, små legetøj og sjove nøgleringe.

Da solen begyndte at gå ned, og det var tid for gæsterne at tage hjem, kunne Emma ikke lade være med at tænke på, hvor fantastisk dagen havde været. Hendes mor gav hende et stort kram og sagde: “Jeg håber, du har haft en fantastisk fødselsdag, min skat.”

“Det har jeg virkelig, mor. Det var den bedste fødselsdag nogensinde!” svarede Emma med et stort smil.

Og med det løb hun hen til sine venner for at sige farvel, allerede i gang med at planlægge, hvad de skulle lave sammen næste gang. Emma vidste, at denne fødselsdag ville være en, hun aldrig ville glemme.